Aktivistskola för global rättvisa

Nätverket Vi anmäler AP-fonderna anordnar en aktivistskola, ett gyllene tillfälle där du får lära dig mer, träffa andra engagerade och utvidga din verktygslåda som aktivist för global rättvisa.

Visste du att 2021 års vinnare av Svenska Greenwashpriset, AP-fonderna, investerar mångmiljardbelopp av våra pensionspengar i företag som kränker mänskliga rättigheter och i miljöförstörande och klimatskadlig verksamhet? De investerar våra pensionspengar i företag som bidrar till skövling av regnskog, vapen, i diktaturer och i klimatkassa köttbolag.

Vi kan inte själva välja bort dessa fonder. Tycker du att detta låter helt galet? Det tycker vi också. Därför anmälde, nätverket Vi anmäler AP-fonderna AP-fonderna till FN i november förra året.

Vill du lära dig mer om detta? Vill du träffa andra som också brinner för global rättvisa? Vill du vara med och stoppa AP-fondernas skadliga investeringar? Perfekt!

Nätverket Vi anmäler AP-fonderna anordnar en aktivistskola i Stockholm under maj-juni – ett gyllene tillfälle där du får lära dig mer, träffa andra engagerade och utvidga din verktygslåda som aktivist. Inga förkunskaper krävs.

Befinner du dig inte i Stockholmsområdet kan du ansluta och lyssna med via videolänk.

Läs mer på Facebook >>

Anmäl dig >>